REALIZOWANE PROJEKTY
Lista projektów prac przedwdrożeniowych rekomendowanych do dofinasowania w ramach ININ 2.0 przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
|
|||
Lp. | Tytuł projektu | Kierownik/Koordynator | Liczba punktów |
1. | Meble gotowe do montażu bez użycia narzędzi | prof. dr hab. Jerzy Smardzewski | 92,33 |
2. | Materiały opakowaniowe na bazie cząstek lignocelulozowych zaklejanych środkami pochodzenia naturalnego (Opti_q_pac) | dr hab. Radosław Mirski | 86,67 |
3. | Dostosowanie programu BIOGAZ+ do potrzeb nabywców | dr inż. Andrzej Lewicki | 85,67 |
4. | Innowacyjna linia żywności z dodatkiem dyni wzbogaconej w wapń ukierunkowana na dietoterapię osteoporozy | prof. dr hab. Anna Gramza-Michałowska | 81,00 |
5. | Innowacyjne pieczywo dla diabetyków z fermentowanymi liśćmi morwy białej | dr inż. Monika Przeor | 81,00 |
6. | Technologia monitorowania quasi-ciągłego procesu kompostowania - „Kompost-Monitor” | dr inż. Jakub Mazurkiewicz | 79,67 |
7. | Opracowanie biofunkcjonalnego płynu do higieny intymnej dla kobiet | dr hab. Daria Szymanowska-Powałowska | 79,67 |
8. | Linia czekolad funkcjonalnych z preparatami z owoców derenia jako nośnik składników prozdrowotnych | dr hab. Joanna Kobus-Cisowska | 76,00 |
9. | Prace przedwdrożeniowe dotyczące SuBFer – suplementu żelaza bogatego w ferrytynę | dr hab. Magdalena Zielińska-Dawidziak | 75,33 |
10. | MultiMeb - multifunkcyjny mebel młodzieżowy | dr inż. Krzysztof Wiaderek | 75,00 |
11. | Regulator odpływu wody montowany na sieci drenarskiej | dr inż. Michał Napierała | 74,33 |
12. | Innowacyjne blendy olejów tłoczonych na zimno o określonych cechach prozdrowotnych i technicznych | dr hab. Dominik Kmiecik | 71,00 |
Lista projektów prac przedwdrożeniowych nie rekomendowanych do dofinasowania w ramach ININ 2.0 przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
|
|||
Lp. | Tytuł projektu | Kierownik/Koordynator | Liczba punktów |
13. | Biogazowy kondycjoner bioodpadów (BioCON) | dr inż. Mariusz Adamski | 67,00 |
14. | Technologia otrzymywania suszonego soku brzozowego | prof. dr hab. Piotr Konieczny | 65,33 |
15. | Opracowanie konfiguracji czujnika do pomiarów zapylenia, CO2, temperatury, wilgotności względnej i ciśnienia atmosferycznego na podstawie mikrokontrolera typu „arduino” lub podobnego wraz zapisem mierzonych danych. | prof. UPP dr hab. Jacek Leśny | 65,00 |
16. | Bioaktywne przekąski zbożowe wzbogacone lnianką (Camelina sativa L.) | dr hab. Kinga Stuper-Szablewska | 65,00 |
17. | Innowacyjne technologie produkcji olejów roślinnych z nasion prażonych o określonych cechach sensorycznych i technicznych | dr hab. inż. Magdalena Rudzińska prof. nadzw. | 64,00 |
18. | Technologia oczyszczania ścieków przemysłowych pochodzenia poligraficznego WasteInk | dr hab. Małgorzata Makowska | 63,00 |
19. | Opracowanie innowacyjnego systemu higienizacji gnojowicy za pomocą gazów spalinowych pochodzących z silnika Diesla | dr hab. inż. Karol Durczak | 56,33 |
20. | Program inżynierski do obliczeń infiltracji z rowu odwadniającego (PIDOR) | dr inż. Jakub Nieć | 52,33 |
Lista projektów prac przedwdrożeniowych rekomendowanych do dofinasowania w ramach ININ 2.0 przez Plantinova Sp. z o.o.
|
|||
Lp. | Tytuł projektu | Kierownik/Koordynator | Liczba punktów |
1. | Opracowanie kosiarki wiech konopnych dla nowych odmian konopi | dr Ryszard Kaniewski | 93 |
2. | Nowa linia produktów z przerobu nasion konopi | Grażyna Czarnecka | 91,6 |
3. | Opracowanie soli do kąpieli na bazie soli morskiej z wykorzystaniem eterycznego olejku konopnego oraz modyfikacja balsamu do ciała Kanabia Green | Lech Bartkowski | 90 |
Projekt „Inkubator Innowacyjności 2.0” był współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).