Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Przedmiotem zaproszenia jest roślinny analog burgera który zawiera strukturyzowany blend uwodnionych preparatów białkowych, który stanowi od 30 do 60% masy, korzystnie 40%, którym jest mieszanina białek, ziemniaczanego (BZ), ryżowego (BR), pszennego (BP) oraz korzystnie grochowego (BG), w proporcjach 70%BZ/15%BR/15%BP lub 70%BZ/15%BR/10%BP/5%BG lub 70%BZ/20%BR/5%BP/5%BG lub 70%BZ/20%BR/5%BP/5%BG, do jakich dodany jest blend olejów roślinnych o wzajemnym stosunku kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3 (w6/w3) w przedziale od 4,1:1 do 5,9:1, korzystnie 5:1, w ilości od 5 do 15% masy, korzystnie 6%, a także : skrobia, korzystnie ziemniaczana i kukurydziana w ilości od 2 do 8%, płatki owsiane lub mąka owsiana w ilości od 2 do 6% oraz karagen w ilości od 0,5 do 3%, korzystnie 2%, i metyloceluloza w ilości od 0,5 do 3%, korzystnie 2%, błonnik ziemniaczany lub owsiany, w ilości od 2 do 5%, korzystnie 2% masy, inaktywowane płatki drożdżowe w ilości od 2 do 6%, korzystnie 4%, aromaty i przyprawy w ilości 2,5%, a także suszony sok buraczany w ilości od 0,5 do 2%, korzystnie 0,75%, ocet spirytusowy, w ilości od 0,05 do 0,5% oraz od 0,5 do 2,5% sproszkowanych kiełków roślin strączkowych stanowiących źródło żelaza pochodzenia organicznego lub od 0,001% do 0,01% żelaza pochodzenia nieorganicznego, korzystnie w postaci siarczanu żelaza (II).
STAN OCHRONY PRAWNEJ I TECHNOLOGII:
Technologię stanowią zgłoszenie patentowe do Urzędu Patentowego RP nr P.445945 z dnia 30 sierpnia 2023 roku oraz nieopatentowana i nieujawniona do wiadomości publicznej wiedza (know-how) stanowiąca tajemnicę Ogłaszającego.
Technologia będąca przedmiotem zaproszenia została opracowana w projekcie pn. Opracowanie linii innowacyjnych pełnowartościowych zastępników produktów mięsnych na bazie surowców roślinnych z zastosowaniem dodatków funkcjonalnych nr LIDER/27/0105/L-11/19/NCBR/2020 finansowanego ze środków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu LIDER.
FORMA PRZEKAZANIA TECHNOLOGII:
Dokumentacja technologiczna
FORMY KOMERCJALIZACJI:
1. Licencja wyłączna lub licencja niewyłączna
WYSOKOŚĆ OPŁAT LICENCYJNYCH/CEN ZA NABYCIE PRAW:
WARUNKI ZAPROSZENIA DO SKŁADANIA OFERT:
1. Termin składania ofert – ciągły nabór ofert.
14. Ogłaszający nie jest zobowiązany do zwrotu Oferentom jakichkolwiek kosztów związanych z przygotowaniem i złożeniem ofert lub prowadzeniem negocjacji.
SPOSÓB SKŁADANIA OFERTY:
Oferty należy składać w języku polskim na załączonym formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszego Zaproszenia). Oferta powinna być podpisana przez upoważnionych przedstawicieli Oferenta. Ofertę uważa się za złożoną w dniu jej doręczenia w formie pisemnej na adres Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu lub w formie elektronicznej na adres ciitt@up.poznan.pl. Ogłaszający nie odpowiada za ewentualne problemy techniczne związane z pocztą elektroniczną w zakresie odnoszącym się do warunków niniejszego Zaproszenia do składania ofert i sposobu składania oferty
DANE KONTAKTOWE:
CENTRUM INNOWACJI I TRANSFERU TECHNOLOGII
UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO W POZNANIU
Kolegium Rungego
Zaproszenie-z-dnia-17-stycznia-2024-roku-nr-03_L_2024.pdf
Załącznik_nr_1_Formularz_oferty_zakupu_praw-3_L_2024.pdf
Załącznik_nr_1_Formularz_oferty_zakupu_praw-3_L_2024.xls
Załącznik_nr_2_Formularz_oferty_zakupu_licencji_3_L_2024.pdf
Załącznik_nr_2_Formularz_oferty_zakupu_licencji_3_L_2024.xls