Tematy zaplanowane do prezentacji podczas targów:
- Ekoschematy w praktyce (prof. UPP dr hab. Zuzanna Sawinska),
- Urban farming (prof. UPP dr hab. Tomasz Kleiber),
- projekt "Inkubator Innowacyjności 4.0" (Ferti+): Precyzyjna aplikacja nawozów organicznych o konsystencji stałej (dr inż. Mirosław Czechlowski),
- PROW na lata 2014-2020, Działanie 16 "Współpraca": Wykorzystanie innowacyjnego Premiksu na bazie inkluzyjnych preparatów pektyn i cebuli odpadowej oraz łuski z cebuli w karmieniu zwierząt (prof. UPP dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka),
- PROW na lata 2014-2020, Działanie 16 "Współpraca": Pozaasortymentowe warzywa i owoce jako element strategii bezodpadowej produkcji żywności o zaprojektowanych właściwościach funkcjonalnych (prof. UPP dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka),
- rojekt "LIDER": Opracowanie linii innowacyjnych pełnowartościowych zastępników produktów mięsnych na bazie surowców roślinnych (dr hab. inż. Przemysław Kowalczewski).
Za strefę odpowiada Porozumienie Spółek Celowych i Porozumienie Akademickich Centrów Transferu Technologii - razem to ponad 120 jednostek zajmujących się komercjalizacją wyników badań naukowych i transferem wiedzy z polskich uczelni i instytutów badawczych.
Zapraszamy do Pawilonu nr 6!