10/05/2022, 09:32

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Sposób wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych, zestaw do wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych oraz jego zastosowanie”

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 13 kwietnia 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. Sposób wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych, zestaw do wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych oraz jego zastosowanie”. który został opracowany we wsółpracy z Uniwersytet Medycznym w Lublinie.
Współautorką wynalazku z ramienia UPP jest prof. UPP dr hab. Magdalena Montowska z Katedry Technologii Mięsa. Autorkami po stronie pierwszego współuprawnionego tj. UML są: 

dr hab. n. chem. Emilia Fornal, dr n. chem. Anna Stachniuk i mgr Agata Sumara.


Serdecznie gratulujemy!

KONTAKT

Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Zobacz jak można do nas dojechać
Logo Fundusze Europejskie Inteligentny Rozwój Logo Rzeczpospolita Polska Logo Unia Europejska Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Go to top