Opublikowane na CIiTT UP w Poznaniu (https://ciitt.up.poznan.pl/)
10/05/2022, 09:32

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Sposób wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych, zestaw do wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych oraz jego zastosowanie”

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 13 kwietnia 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. Sposób wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych, zestaw do wykrywania i identyfikacji mięsa królika w produktach spożywczych oraz jego zastosowanie”. który został opracowany we wsółpracy z Uniwersytet Medycznym w Lublinie.
Współautorką wynalazku z ramienia UPP jest prof. UPP dr hab. Magdalena Montowska z Katedry Technologii Mięsa. Autorkami po stronie pierwszego współuprawnionego tj. UML są: 

dr hab. n. chem. Emilia Fornal, dr n. chem. Anna Stachniuk i mgr Agata Sumara.


Serdecznie gratulujemy!
Adres źródła: https://ciitt.up.poznan.pl/aktualnosci/ogloszenia/decyzja-urzedu-patentowego-rp-o-przyznaniu-patentu-na-wynalazek-pn-sposob-wykrywania-i-identyfikacji-miesa-krolika-w-produktach-spozywczych-zestaw-do-wykrywania-i-identyfikacji-miesa-krolika-w-produktach-spozywczych-oraz-jego-zastosowanie