31/03/2022, 15:09

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób otrzymywania prozdrowotnego preparatu białkowego"

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 14 marca 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób otrzymywania prozdrowotnego preparatu białkowego", który został opracowany przez zespół z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu w składzie:
  • prof. UPP dr hab. Wojciech Białas (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. dr hab. Grażyna Lewandowicz (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. UPP, dr hab. Anna Olejnik (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. UPP dr hab. Aleksander Siger (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
  • dr hab. Krzysztof Dwiecki (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
  • dr inż Przemysław Kowalczewski (Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego).
Serdecznie gratulujemy!

KONTAKT

Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Zobacz jak można do nas dojechać
Logo Fundusze Europejskie Inteligentny Rozwój Logo Rzeczpospolita Polska Logo Unia Europejska Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Go to top