Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 14 marca 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób otrzymywania prozdrowotnego preparatu białkowego", który został opracowany przez zespół z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu w składzie:
- prof. UPP dr hab. Wojciech Białas (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
- prof. dr hab. Grażyna Lewandowicz (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
- prof. UPP, dr hab. Anna Olejnik (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
- prof. UPP dr hab. Aleksander Siger (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
- dr hab. Krzysztof Dwiecki (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
- dr inż Przemysław Kowalczewski (Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego).
Serdecznie gratulujemy!