Opublikowane na CIiTT UP w Poznaniu (https://ciitt.up.poznan.pl/)
31/03/2022, 15:09

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób otrzymywania prozdrowotnego preparatu białkowego"

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 14 marca 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób otrzymywania prozdrowotnego preparatu białkowego", który został opracowany przez zespół z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu w składzie:
  • prof. UPP dr hab. Wojciech Białas (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. dr hab. Grażyna Lewandowicz (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. UPP, dr hab. Anna Olejnik (Katedra Biotechnologii i MIkrobiologii Żywności),
  • prof. UPP dr hab. Aleksander Siger (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
  • dr hab. Krzysztof Dwiecki (Katedra Biochemii i Analizy Żywności),
  • dr inż Przemysław Kowalczewski (Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego).
Serdecznie gratulujemy!
Adres źródła: https://ciitt.up.poznan.pl/aktualnosci/ogloszenia/decyzja-urzedu-patentowego-rp-o-przyznaniu-patentu-na-wynalazek-pn-sposob-otrzymywania-prozdrowotnego-preparatu-bialkowego