15/11/2022, 17:32

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Pieczywo i sposób wytwarzania pieczywa”

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 10 listopada 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. Pieczywo i sposób wytwarzania pieczywa.
Autorami wynalazku są:
  • prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska  z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
  • dr Bartosz Kulczyński z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
  • prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Suliburska Joanna Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki

Serdecznie gratulujemy!

KONTAKT

Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Zobacz jak można do nas dojechać
Logo Fundusze Europejskie Inteligentny Rozwój Logo Rzeczpospolita Polska Logo Unia Europejska Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Go to top