13/12/2019, 15:30

Szkolenie z prawa żywnościowego w kontekście przygotowywania projektów badawczo-rozwojowych

W dniach 5 i 13 grudnia 2019 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu odbyło się szkolenie z prawa żywnościowego w kontekście przygotowywania projektów badawczo-rozwojowych, w którym uczestniczyli pracownicy naukowi Uniwersytetu.

Szkolenie zostało zorganizowane w ramach projektu nr 005/RID/2018/19 pn. "Wielkopolska Regionalna Inicjatywa Doskonałości w obszarze nauk o życiu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu" (projekt finansowany w ramach programu Ministra Nauki i Szkolnictwa w latach 2019-2022). Jego tematyka dotyczyła umiejętnego planowania kwestii dotyczących zagadnień związanych z wymogami formalno–prawnymi wynikającymi z prawa żywnościowego w odniesieniu do opracowywanych technologii w projektach. W ramach szkolenia przeprowadzone zostały warsztaty praktyczne na bazie case study przekazanych przez pracowników naukowych, jak również wynikających z doświadczenia osób prowadzących szkolenie.

 

Szkolenie przeprowadziła firma IGI Food Consulting Sp. z o.o.  specjalizująca się w świadczeniu usług dotyczących interpretacji przepisów prawa żywnościowego oraz doradztwa związanego z wprowadzaniem na rynek innowacyjnych produktów i dodatków żywnościowych.


  

KONTAKT

Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Zobacz jak można do nas dojechać
Logo Fundusze Europejskie Inteligentny Rozwój Logo Rzeczpospolita Polska Logo Unia Europejska Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Go to top