HomeAktualnościOGŁOSZENIADecyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Praliny i sposób wytwarzania pralin”
13/10/2022, 19:08
Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Praliny i sposób wytwarzania pralin”
Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 7 października 2022 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. „Praliny i sposób wytwarzania pralin”.
Autorami wynalazku są:
prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
dr Bartosz Kulczyński z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Suliburska Joanna Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).