17/02/2023, 12:37

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn: Blendy olejów tłoczonych na zimno o cechach prozdrowotnych i technologicznych

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 15 lutego 2023 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek: Blendy olejów tłoczonych na zimno o cechach prozdrowotnych i technologicznych.
Autorami wynalazku są naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu:
  • prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik (Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego)
  • mgr Monika Fedko (Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej)
  • prof. UPP dr hab. Joanna Kobus-Cisowska (Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej)
  • dr Bartosz Kulczyński (Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej)
  • dr inż. Monika Przeor (Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej)
  • prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska (Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej)
Serdeczne gratulacje!

KONTAKT

Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
Zobacz jak można do nas dojechać
Logo Fundusze Europejskie Inteligentny Rozwój Logo Rzeczpospolita Polska Logo Unia Europejska Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Go to top