Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentów na wynalazki dotyczące pasty warzywnej, zupy warzywnej i przekąski warzywnej słodkiej
Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 05 stycznia 2023 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzje Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentów na wynalazki:
- "Pasta warzywna i sposób wytwarzania past warzywnych" (autorami wynalazku są: prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska i dr Bartosz Kulczyński z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Joanna Suliburska z Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki oraz Monika Rybarczyk)
- "Zupa warzywna i sposób wytwarzania zup warzywnych" (autorami wynalazku są: prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska, dr Bartosz Kulczyński, prof. UPP dr hab. Joanna Kobus-Cisowska, dr Andrzej Sidor z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Joanna Suliburska z Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki, prof UPP dr hab. Dominik Kmiecik z Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego oraz Monika Rybarczyk)
- "Przekąska warzywna słodka i sposób wytwarzania przekąski warzywnej słodkiej" (autorami wynalazku są: prof. dr hab. Anna Gramza Michałowska, dr Bartosz Kulczyński z Katedry Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Joanna Suliburska z Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki, prof UPP dr hab. Dominik Kmiecik z Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego oraz Monika Rybarczyk)
Serdecznie gratulujemy!