W dniach 27-28 lutego 2020 r. przedstawiciele Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wzięli udział w konferencji i seminarium pt. Transfer wiedzy i technologii z zakresu żywności wysokiej jakości wypracowanych w związku z realizacją programu Inkubator Przedsiębiorczości do firm zalążkowych i startupów Ziemi Kłodzkiej typowanych do Inkubacji w Inkubatorze Przedsiębiorczości w Lądku Zdroju. Patronat nad tym wydarzeniem objęli Jego Magnificencja Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Burmistrz Lądka Zdroju.
Tematyka konferencji obejmowała propozycje technologiczne, produktowe i procesowe z zakresu żywności wysokiej jakości dla firm zalążkowych i startupów w Inkubatorze Przedsiębiorczości w Lądku Zdroju wypracowane w związku z realizacją programu Inkubator Przedsiębiorczości 2.0. Podczas seminarium przedstawiciele Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przedstawili ofertę technologiczną (recepturową) UPP.