W dniach 24 i 26 listopada 2022 roku odbyły się szkolenia pt. "Student w procesie komercjalizacji wyników B+R" w ramach projektów realizowanych w Programie Ministerstwa Edukacji i Nauki pn. „Studenckie Koła Naukowe Tworzą Innowacje”.
W szkoleniach uczestniczyli studenci z Koła Naukowego Technologów Żywności prowadzący badania w projekcie "Opracowanie i komercjalizację nowych rozwiązań dla żywności w kontekście zrównoważonej gospodarki" (24.11.2022) oraz studenci z Koła Naukowego Projektantów Mebli prowadzący badania w projekcie pn: "Opracowanie i komercjalizacja rozwiązania wielopunktowego dopasowania geometrii fotela biurowego" (26.11.2022). W szkoleniach wzięli udział także studenci niezaangażowani w realizację projektu oraz opiekunowie naukowi kół.
Prowadzący szkolenie Piotr Sajna - Starszy specjalista ds komercjalizacji w Centrum Innowacji i Transferu Technologii przedstawił uczestnikom szkolenia zagadnienia dotyczące między innymi:
- wsparcia na jakie mogą liczyć starając się o patent
- wyzwań jakie mogą ich spotkać na drodze komercjalizacji
- dobrych praktyk mówiących o sukcesach w procesie komercjalizacji i wdrożenia.
Dziękujemy serdecznie za Państwa obecność i aktywny udział.