Opublikowane na CIiTT UP w Poznaniu (https://ciitt.up.poznan.pl/)
03/02/2021, 17:56

Decyzja Urzędu Patentowego RP o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób wytwarzania przekąski serowej"

Centrum Innowacji i Transferu Technologii informuje, że w dniu 22 grudnia 2020 roku Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu otrzymał decyzję Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej o przyznaniu patentu na wynalazek pn. "Sposób wytwarzania przekąski serowej". Autorami patentu są naukowcy pracujący na Wydziale Nauki o Żywności i Żywieniu, Pani dr inż. Sylwia Chudy z Katedry Jakości Produktów Mleczarskich i Pan dr inż. Michał Piątek z Katedry Technologii Mięsa.

 

 

 

Adres źródła: https://ciitt.up.poznan.pl/aktualnosci/ogloszenia/decyzja-urzedu-patentowego-rp-o-przyznaniu-patentu-na-wynalazek-pn-quot-sposob-wytwarzania-przekaski-serowej-quot