Logo Logo
  •  

     

     

     

     

     

     

     

    Technologie na rynek!

     

     

     

    Zapraszamy do zakupu naszych technologii

  •  

     

     

     

     

     

    Vademecum transferu technologii

     

     

    Zapraszamy do zapoznania się z publikacją

  •  

     

     

     

    Sieć kompetencji

    na Uczelni

     

     

    Zapraszamy do skorzystania 

    z wyszukiwarki sieci kompetencji

    na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

  •  

     

     

    Witamy

    na stronie internetowej

     

    Centrum Innowacji i Transferu Technologii

    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

     

  •  

     

     

     

    InnCOM_PULS

     

     

    Zapraszamy do odwiedzenia
    nowej strony Projektu

     

  •  

     

     

     

    Porozumienie Akademickich
    Centrów Transferu Technologii

     

     

    Zapraszamy do odwiedzenia
    strony internetowej PACTT

     

Komercjalizacja

Przykłady skomercjalizowanych technologii

 

L.p.

Technologia

Prawo ochronne

Nr prawa

Forma komercjalizacji

1

Czekolada probiotyczna z dereniem jako składnikiem prozdrowotnym

Zgłoszenie patentowe,
know-how

P.432713,

tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja niewyłączna

 

2

Technologia zastosowania preparatu bakteriocynowego w paszach dla drobiu

Know-how

Tajemnica przedsiębiorstwa

Sprzedaż praw

 

3

Technologia przygotowania ferrytyny do stosowania w żywności funkcjonalnej

Patent,
know-how

PL.218747,
tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja niewyłączna

 

4

Płyta komórkowa z rdzeniem listewkowym

Patent,
know-how

PL.228784,

tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja wyłączna

 

5

Linia produkcyjna dla pieczywa (chleba, bułek) z suszonymi owocami morwy białej

Know - how

Tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja niewyłączna warunkowa

 

6

Technologia produkcji preparatu białek ziemniaka do celów spożywczych w procesie hydrolizy enzymatycznej

Zgłoszenie patentowe,
know- how

P.426838,
tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja niewyłączna „na próbę”

 

7

Nowe szczepy bakterii probiotycznych do zwalczania Escherichia coli i Clostridium perfringens u zwierząt, zwłaszcza u świń i dzików, kompozycje szczepów bakterii probiotycznych i ich zastosowanie

Patent,
know-how

PL.233897,
tajemnica przedsiębiorstwa

Sprzedaż praw

 

8

Pieczywo z dodatkiem miąższu dyni jadalnej wzbogaconego w jony wapnia

Zgłoszenie patentowe,
know - how

P.432704,
tajemnica przedsiębiorstwa

Licencja niewyłączna

„na próbę”